Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-30@12:21:19 GMT

چین بزرگترین زندان خبرنگاران در جهان

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۳۷۸۱

چین بزرگترین زندان خبرنگاران در جهان

حداقل 250 خبرنگار در جهان، زندانی هستند. به گزارش «جنوب نیوز» به نقل از عصرایران؛ بیشترین تعداد خبرنگاران زندانی در جهان، در چین هستند.

 این آمار را "کمیته بین المللی حمایت از روزنامه‌نگاران" مستقر در نیویورک منتشر کرده است. در سال جاری میلادی (2019) تعداد خبرنگاران زندانی در جهان 250 نفر است که نسبت به سال گذشته یعنی 255 نفر کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار سال 2016 میلادی نیز 273 است.

بسیاری از خبرنگاران در کشورهای ترکیه، عربستان سعودی، مصر، اریتره، ویتنام و ایران به اتهام فعالیت‌های "ضد- حکومتی" یا درج "اخبار دروغ" زندانی هستند.

در سال جدید تعداد اتهامات مرتبط با انتشار "اخبار دروغین" به 30 مورد رسیده است که در مقایسه با سال گذشته  2 مورد بیشتر است. این اتهام بیشتر در مصر دیده می‌شود و سطح آن در روسیه و سنگاپور نیز افزایش یافته است.

گروه دیده‌بان آزادی مطبوعات از 48 خبرنگار زندانی در چین خبر داد/ عکس: خبرگزاری فرانسه

در گزارش کمیته بین المللی حمایت از روزنامه نگاران آمده است: در حال حاضر 48 خبرنگار و روزنامه‌نگار در چین زندانی هستند که نسبت به سال گذشته (2018) نشان دهنده افزایش یک نفری است. این موضوع نشان می‌دهد "شی جین‌پینگ" رئیس‌جمهور چین تلاش خود را برای کنترل رسانه‌ها افزایش داده است.

این آمار چین را در رتبه بالاتری از ترکیه قرار می‌دهد. ترکیه که اینک 47 خبرنگار زندانی دارد در سه سال گذشته، بزرگترین زندان خبرنگاران در جهان محسوب می‌شد.

این گزارش می‌افزاید: تعداد خبرنگاران زندانی در ترکیه در سال گذشته میلادی به 68 نفر می‌رسید. با این وجود شرایط برای خبرنگاران و مطبوعات در سه سال گذشته تغییری نکرده است. این شرایط به دلیل تلاش‌های دولت "رجب طیب اردوغان" (رئیس جمهوری ترکیه) در پایان دادن به استقلال مطبوعات و قدرت انتقاد" در این کشور است.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران در این باره گفته است: دولت ترکیه بیش از 100 پایگاه خبری را به اتهام ارتباط با اقدامات تروریستی تعطیل کرده و بسیاری از آنها ترسانده است. بسیاری از خبرنگاران نیز اجازه کار در این کشور را ندارند.

"احمد آلتان" خبرنگار و نویسنده ترکیه که پس از بازداشت در 12 نوامبر به سمت خودروی پلیس هدایت می‌‌شود/ عکس: عکس آرشیوی خبرگزاری فرانسه

به گزارش سازمان غیردولتی "کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران"، ده‌ها خبرنگار غیر زندانی در ترکیه همچنان در دادگاه‌های این کشور منتظر برگزاری دادگاه یا دادگاه تجدید نظر خود هستند و امکان زندانی شدن آنها وجود دارد. برخی از خبرنگاران ترکیه که خارج از این کشور هستند احتمالا در صورت بازگشت به کشورشان بازداشت خواهند شد.

در این گزارش آمده است: اقتدارگرایی، بی‌ثباتی و اعتراضات در خاورمیانه منجر به افزایش تعداد خبرنگاران  محبوس در منطقه شده است. عربستان سعودی و مصر در جایگاه سوم بزرگترین زندان خبرنگاران قرار دارند. در هر دو کشور 26 خبرنگار زندانی هستند.

در عربستان سعودی، هیچ اتهامی علیه 18 نفر از خبرنگاران زندانی اعلام نشده است.

"کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران" در گزارش خود در مورد وضعیت 4 خبرنگار زندانی در عربستان ابراز نگرانی کرد و افزود: 4 خبرنگار در این کشور شکنجه شده، مورد ضرب و شتم قرار گرفته و سوزانده شده اند. 

در مصر، برخی از خبرنگاران نیز در اعتراضات ماه سپتامبر علیه فساد دستگیر شدند. آنها خواستار استعفای "عبدالفتاح سی‌سی" (رئیس جمهوری) بودند.

"کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران" افزود: تعداد خبرنگاران زندانی همچنان به شکل نگران کننده‌ای بالاست. این در حالیست که تعداد خبرنگاران زندانی در سال‌های 2018 و 2016 به ترتیت 255 و 273  نفر بوده است.

این سازمان غیردولتی تاکید کرد: خبرنگاران و روزنامه‌نگاران نباید  به دلیل انجام وظایف کاری خود زندانی شوند.

بیانیه این سازمان در این مورد به خبرنگار مستقل چینی "سوفیا هانگ ژوجین" اشاره دارد که به دلیل نوشتن گزارشی در مورد جنبش دموکراسی‌خواهی هنگ‌کنگ و اعتراضات این منطقه در ماه اکتبر دستگیر شد.

در گزارش "کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران"، به بازداشت "محمد مساعد" خبرنگار و گزارشگر ایرانی نیز اشاره شده است. او همزمان با افزایش قیمت بنزین و قطع اینترنت، بازداشت و به تازگی آزاد شده است.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۳۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست

متاسفانه طی سال‌ها و دهه اخیر، بعد از رها شدن فضای مجازی و رشد قارچ‌گونه‌ی کانال‌ها و صفحات وطن‌فروش رفته‌رفته مخاطب با این سوال رو به رو شد که آتش‌زدن پرچم آمریکا و اسرائیل و مرگ فرستادن بر آنها کار درستی بوده است؟

پاسخ این سوال را در روزهای اخیر، براندازها با زبان بی‌زبانی داده‌اند: وقتی دانشگاه‌های غرب مرگ بر بچه‌کش و حامیانش سر می‌دهند یعنی هیچ بعید نیست، تصمیم‌سازهایی در جهان غرب در آینده بالا‌نشین شوند که مسائل را از زاویه نگاه جمهوری اسلامی و مردم ایران می‌بینند.

در واقع شعارهای مرگ بر اسرائیل و آمریکا طی ۴۵ سال و آتش‌زدنِ پرچم‌ها جرقه‌ای بود که زده شد تا این آتش بالاخره شعله‌ور شد. و حالا جواب داده و پژواک این صدا نه از کشورهای مسلمان که از پایتخت‌های غربی به گوش جهانیان می‌رسد.

رسانه دانلود

دیگر خبرها

  • عفو بیش از ۱۴۵۰۰۰ زندانی در سال گذشته
  • دانشجوی آمریکایی: بزرگترین تهدید جهان اسرائیل و آمریکاست
  • نور محبوسی که خاموش نشد
  • بهره‌مندی ۱۴۵ هزارو ۸۰۷ زندانی از عفو و نهادهای ارفاقی در سال ۱۴۰۲
  • عفو ۱۴۵ هزارو ۸۰۷ زندانی در سال گذشته
  • آزادی ۱۳۷ زندانی جرایم غیرعمد در استان بوشهر
  • آزادی ۱۸ زندانی سبزواری در پویش ملی «نذر هشتم»
  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • فرار بیش از ۱۰۰ زندانی در نیجریه
  • دیدار چهره به چهره رییس دادگستری شهرستان کوهبنان با زندانیان